Dietetyk Wiktoria Piłakowska

Pomyśl o sobie!

Zacznij przygodę ze zdrowym odżywianiem

Czym się zajmuję?

  • » Zdrowe odżywianie
  • » Redukcja/przyrost masy ciała
  • » Diety w chorobach
  • » Diety eliminacyjne w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
  • » Diety dla kobiet w ciąży, karmiących piersią lub planujących ciążę
  • » Diety dla dzieci i młodzieży
  • » Diety wspomagające wyrównanie niedoborów pokarmowych
  • » Inne diety – do indywidualnego ustalenia

Moje diety

Oferowane diety obejmują po 7 lub po 14 propozycji potraw na każdy z uwzględnionych posiłków (śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja). W zależności od indywidualnych ustaleń, przy zachowaniu kilku prostych reguł, pojedynczy jadłospis może być stosowany dłużej (np. 14-dniowy przez miesiąc). Poziom trudności dań i dostępności poszczególnych składników dopasowuję na podstawie wywiadu przeprowadzanego na pierwszej wizycie, nie należy więc się obawiać, że otrzymana dieta będzie powyżej zdolności kulinarnych klienta. Podstawą do tworzenia jadłospisów są w szczególności informacje na temat stanu zdrowia, ewentualnych alergii i nietolerancji pokarmowych oraz preferencji żywieniowych.

W gabinecie

Pierwsza wizyta w gabinecie trwa od 30 do 60 minut i stanowi bardzo ważny wstęp do dalszej współpracy. W jej trakcie przeprowadzany jest szczegółowy wywiad medyczno-żywieniowy, a także wykonywane są pomiary masy, składu i obwodów ciała. Wspólnie ustalane są wytyczne do programu żywieniowego, takie jak ilość i pory posiłków, stopień trudności przepisów, produkty lubiane i nielubiane.

Odbiór gotowej diety wraz z zaleceniami i analizą dotychczasowego sposobu żywienia odbywa się na drugiej wizycie. Chociaż istnieje możliwość otrzymania diety drogą e-mailową, zalecane jest spotkanie, na którym jadłospis zostanie dokładnie omówiony.

Wizyty kontrolne są umawiane indywidualnie (zazwyczaj odbywają się co cztery tygodnie). Polegają na pomiarach masy, składu i obwodów ciała oraz rozmowie na temat przebiegu diety, samopoczucia, ewentualnych uwag względem jadłospisu. Po wizycie kontrolnej klient decyduje, czy chce otrzymać menu na kolejne 7 lub 14 dni, czy też nie.

przygotowanie do wizyty cennik

On-line

Istnieje możliwość przeprowadzenia konsultacji dietetycznych i zamówienia jadłospisu drogą on-line. W przypadku kontaktu za pośrednictwem programu Skype, spotkania przebiegają w taki sam sposób, jak w gabinecie (za wyjątkiem pomiarów masy, składu i obwodów ciała – klient wykonuje je we własnym zakresie). Chęć skorzystania z konsultacji przez Skype należy zgłosić w wiadomości e-mail.

Usługa on-line oparta na kontakcie mailowym przebiega w następujących krokach:

1. W wiadomości e-mail należy podać swoje imię, nazwisko, zarysować problem (np. chęć utraty masy ciała) oraz napisać, czy jadłospis ma obejmować 7 czy 14 dni.

2. W ciągu 24 godzin przesłane zostaną dane do przelewu. Po zaksięgowaniu wpłaty, klient otrzymuje na adres e-mail formularz i instrukcję udzielania odpowiedzi. Kwestionariusz jest dość obszerny, ale całkowite wypełnienie go jest warunkiem niezbędnym do stworzenia indywidualnej diety oraz zaleceń, a także analizy dotychczasowego sposobu żywienia.

3. Po otrzymaniu rzetelnie wypełnionego formularza od klienta, przystępuję do pracy. Dieta wraz z załącznikami jest gotowa w terminie do 7 dni roboczych i zostaje przekazana drogą mailową.

4. W czasie trwania diety możliwa jest dowolna ilość konsultacji mailowych. Po 2-4 tygodniach proszę o wypełnienie formularza kontroli. Istnieje możliwość wykupienia diety na kolejne 7 lub 14 dni.

cennik

Inne usługi

W ramach swojej działalności oferuję szereg dodatkowych usług, skierowanych zarówno do klientów indywidualnych, jak i do firm.

1. Zakupy z dietetykiem. Nie wiesz, jak kupować zdrowe produkty? Duży wybór w sklepie sprawia, że się gubisz? Rozszyfrowywanie składów to dla Ciebie czarna magia? Chętnie Ci pomogę! Wspólnie wybierzemy się na zakupy, podczas których podpowiem Ci, które produkty warto wybierać i dlaczego. Przy okazji obalę kilka żywieniowych mitów, nauczę Cię czytać składy i powiem, na co należy zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych.

2. Tworzenie jadłospisów dla cateringów, placówek oświatowych, instytucji itp.

3. Obliczanie wartości energetycznej produktów na podstawie wyników badań ich składu chemicznego.

4. Tworzenie artykułów obejmujących tematykę diet i żywienia.

Jestem otwarta na propozycje. Jeśli chcesz mi coś zaoferować, skontaktuj się w celu omówienia szczegółów.

cennik
facebook